Karate klub ''BUGOJNO'' Bugojno
TakmičenjaVijesti

8.OTVORENO PRVENSTVO ILIDŽA 2013

Dana, 9.3.2013. god održan je turnir Ilidža 2013 u organizaciji KK Champion, Ilidža. Na ovom turniru učešće je uzelo preko 850 takmičara iz 69 klubova Makedonije,

Crne Gore,Srbije,Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naravno, i naš klub se takmičio na ovom prestižnom turniru i ostvario zapažen rezultat što se moglo i očekivati.Za razliku od predhodnih takmičenja gdje su naši takmičari većinom učestvovali u pojedinačnim kategorijama,na ovom takmičenju smo imali i mušku ekipu u borbama koja je osvojila 3.mjesto.

Za ekipu su se borili:Nedžad Vilajet,Kemal Hajdarević,Mirza Šečić i Eldar Tihak.

U pojedinačnim konkurencijama smo također imali zapažen rezultat gdje su Nedžad Vilajet i Eldar Tihak osvojili medalju. Nedžad je bio bronzani u svojoj kategoriji, dok je Eldar osvojio drugo mjesto, obojica u borbama.

”Na ovom takmičenju pored učešća u katama i borbama pojedinačno,bio sam član ekipe u borbama koja je osvojila 3.mjesto.Istaknuo bih i svoj rezultat u borbama u kategoriji kadeti – 57 kg gdje sam osvojio 2.mjesto.Iako se nisam vratio sa zlatnom medaljom mogu reći da sam zadovoljan postignutim rezultatom,ali na sljedećem takmičenju ću se potruditi da se vratim sa najsjajnijem odličjem.”, ističe Eldar Tihak.

Sljedeće takmičenje na kojem će naš klub uzeti učešće je KUP JADRANA 2013 – Split,17.03.2013. godine. Obzirom da smo ostvarili, na našim najjačim turnirima u Bosni i Hercegovini, jako dobre rezultate, nije nerealno i na ovom međunarodnom takmičenju očekivati medalje.

 

Informaciju pripremili ispred  KK ”BUGOJNO”

Ilhana Dizdar, majstor karatea 1.DAN

Amila Kaharević, 1.KYU

[nggallery id=13]

Komentari

komentar