Karate klub ''BUGOJNO'' Bugojno
državna i federalna prvenstvaRezultati kluba u 2016 godiniTakmičenjaVijesti

Državno prvenstvo za kadete, juniore i U- 21 Tuzla 13.11.2016.

Nakon objedinjavanja Karate saveza Bosne i Hercegovine, u nedjelju 13.11.2016.g. u Tuzli održano je historijsko državno prvenstvo za kadete,juniore i U21. Učešće na ovom državnom prvenstvu uzeli su klubovi iz cijele BiH.

Na državnom prvenstvu nastupalo je ukupno 572 takmičara iz 104 kluba. Karate klub ’’Bugojno’’ Bugojno je u ukupnom poretku na 18. mjestu po broju osvojenih medalja,što nas svrstava kao drugi najuspjesniji klub u kantonu SBK/KSB odmah iza KK ’’Mladost’’ Vitez. Ostali klubovi koji su nastupali na ovom državnom prvenstvu iz našeg kantona su: KK Travnik Travnik, KK Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje, KK Vlašić Turbe, KK Vezir Travnik, KK Master Bugojno, KK Futura Bugojno. Osim toga jedini smo klub iz Bugojna koji je uspio da osvoji medalje na ovom prvenstvu.

Kadetkinje KK ’’Bugojno’’ Bugojno napravile su historijski rezultat na ovom prvenstvu, postale su DRŽAVNE PRVAKINJE U BORBAMA EKIPNO. Sjajno su se borile iz kola u kolo i nakon 3 pobjede sasvim zasluženo su prošle u finale i stigle do samog kraja pobjedivši u finalu KK ’’DO’’ Tuzla.

Ekipu su činili Azra Dževahirić, Amna Kaharević, Ajla Meštrovac i Adela Memić.

U pojedinačnoj konkurenciji sjajan rezultat napravio je Amar Maglić. U kategoriji borbe junior -55kg Amar Maglić osvojio je 3.mjesto, dok je u kategoriji mlađih seniora U21 u katama Eldar Tihak osvojio 3.mjesto.

Moramo naglasiti da je ovo prvenstvo bilo izbornog karaktera za nastup na Balkanskom prvenstvu koje se ove godine održava u Sarajevu,te se nadamo da su naši takmičari osvajanjem ovih odličja osigurali put za Sarajevo.

Ovo državno prvenstvo je još jedna potvrda da naš klub u kontinuitetu veoma kvalitetno i sistemski radi te nakon dječijeg državnog prvenstva u Čitluku na kojem smo osvojili dvije medalje, u Tuzli na državnom prvenstvu osvajamo medalje i u kadetskoj, juniorskoj i U21 kategoriji.1 2 3 4 5 6 7 8 12 13 14 15 1691011plasman-klubovarezultat

Komentari

komentar