Karate klub Bugojno se neće ”kititi tuđim perjem“

                  Karate klub  Bugojno se neće ”kititi tuđim perjem”

         Prema nepotvrđenim informacijama  do kojih je Karate klub „Bugojno“ došao, a vezanih za „Izbor najuspješnijih sportista za 2013. godinu u Bugojnu“, Komisija za izbor sportiste grada je napravila određene propuste pri dodjeli priznanja u nekim kategorijama, tako da je KK“Bugojno“ navodno predviđen za dodjelu priznanja u kategorijama u kojima nije uopće imao nominovane predstavnike.

         Naime, prema tim informacijama KK“Bugojno“  su dodjeljena priznanja u sljedećim kategorijama:

  • Najuspješniji kadeti (muški)
  • Najuspješniji predpioniri (ženski)

Iako smo mi na osnovu ostvarenih rezultata  u protekloj godini aplicirali za dodjelu priznanja u sljedećim kategorijama:

  • Najuspješniji juniori (muški)
  • Najuspješnije pionire (muški)

Obzirom da je KK“Bugojno“ , klub koji iza sebe ima godine izuzetnih rezultata i uspjeha, mišljenja smo da ova priznanja ne pripadaju nama, a ne želimo ni u kom slučaju, da oni klubovi koji su ostvarili rezultate u navedenim kategorijama budu oštećeni, te da se ova priznanja trebaju uručiti zaista najboljim prema ostvarenim rezultatima.

         Stoga se javno ograđujemo od ovakvog biranja Najuspješnijih sportista grada i nećemo primiti priznanja koja nam po rezultatima u tim kategorijama ne pripadaju, kao što su uradili pojedini klubovi. Mi smo klub koji je svoja prizanja uvijek dobijao na osnovu ostvarenih rezultata i nikad se nismo „kititi tuđim perjem“.

        Svim bugojanskim sportskim kolektivima čiji su predstavnici nagrađeni unaprijed čestitamo i želimo da u 2014. godini postignu još bolje rezultate, a Komisiji ovoj  i budućoj da izbor vrši po kriterijima i na osnovu stvarnih, a ne fiktivnih rezultata.

         Što se tiče KK“Bugojno“  mi ćemo, kao i dosada znati prepoznati i vrednovati rezultate, koji su ostvareni u ovom ili drugim klubovima.

         Shodno tome, mi ćemo u Klubu uskoro prezentirati rezultate ostvarene u 2013.godini, a na javnosti je da procjeni, jesmo li  ili nismo zaslužili priznanja pri izboru sportiste za postignute rezultate.

                                                   

S poštovanjem,                                                                                                                   Predsjednik    

                                                                                                        Tihak Rašid,dipl.maš.ing.

Komentari

komentar

Contact Form Powered By : XYZScripts.com