Održan sastanak na temu “Unapređenje organizacije BUGOJNO OPEN–Ajvatovica kup”

U okviru otvaranja 15. Karate kupa ”Bugojno open – Ajvatovica kup” koji je održan u junu prošle godine dogovoreno je između ostalog i organizacija sastanka na temu ”UNAPREĐENJE  ORGANIZACIJE  BUGOJNO  OPENA –   AJVATOVICA KUP”.Sastanak OO Bugojno Opena (3)

Ovaj prijedlog dat od strane predsjednika OO Muftije Travničkog mr. Nusreta ef. Abdibegovića javno je podržan od strane Ministra Zukana Heleza i Načelnika općine Bugojno Hasana Ajkunića, a za tehničkog organizatora zadužen je Karate klub ”Bugojno”.Sastanak OO Bugojno Opena (1)

Dana 23.01.2014.god. u Motelu ”Heko” održan je sastanak prestavnika Karate kluba ”Bugojno” (Rašid Tihak, Samir Hozić), predsjednik OO manifestacije ”Ajvatovica” mr. Nusret ef. Abdibegović i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić,prof., na temu ”Unapređenje organizacije BUGOJNO OPEN –Ajvatovica kup”.Sastanak OO Bugojno Opena (2)

Na sastanku je dogovoreno:

– da KK ”Bugojno” preko Kantonalnog KS SBK/KSB uputi zahtjev KS BiH da ovaj turnir bude IZBORNI turnir za određenu kategoriju,

– obzirom da je BUGOJNO OPEN –Ajvatovica kup, najstariji poslijeratni turnir u BiH (šesnaesti po redu), da se KK ”Bugojno” za turnir Ajvatovica finansijski podrži kroz poseban grant za sport u Općini Bugojno,

– da se KK ”Bugojno” ne tretira kao novo nastali klubovi, imajući u vidu rezultate ostvarene u proteklom periodu, te da se i na taj način da doprinos razvoju ovog turnira kroz mogućnost učešća kluba na turnirima u BiH i regionu,a koji su značajni za masovnost Ajvatovica kupa.