Uspješno održan 15. Bugojno OPEN Karate turnir

U sklopu 503. Dana Ajvatovice 2013, na programu je održan(22.06) 15. Bugojno Open karate turnir međunarodnog karaktera u organizaciji Karate kluba Bugojno.

U ime Organizacionog odbora 15. Bugojno OPEN – Ajvatovica 2013, prof. i trener Rašid Tihak poželio je dobrodošlicu gostima i zahvalio se učesnicima što su uveličali tradicionalni turnir 15 po redu jubilej.15 Bugojno OPEN Karate klub Bugojno (20)

Zahvaljujem se svim učesnicima, znam da je teška godina, u jesen najavljujem, da ćemo imati okrugli stol, zato Vama iz Karate saveza predlažem da ovaj turnir podignemo na još jedan veći stepen,  jedan viši nivo kako bi taj sportski duh prerastao u duh prijateljstva. Nadam se da ćemo imati podršku, želim uspjeh svim sportistima rekao je mr. Nusret ef. Abdibegović.15 Bugojno OPEN Karate klub Bugojno (23)

Želim reći da ćemo podržati našeg muftiju i u jesen održati okrugli stol, i ovaj naš 15 turnir podignuti na još veći nivo, želim puno sreće i uspjeha da ponesete iz našeg Bugojna kazao je načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.15 Bugojno OPEN Karate klub Bugojno (26)

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata glavni je pokrovitelj 15 turnira Bugojno OPEN. Velika nam je čast i zadovoljstvo, da je naš grad domaćin sportašima iz cijele regije, iz BiH i susjednih zemalja. Bugojno je grad sporta, grad mladosti bio i prije rata i tako nastavio i dan danas, a karate je jedan od najtrofejnijih sportova u BiH. Želim da naglasim da sam i ja trenirao karate, dio sam ove porodice, imam smeđi pojas, i u ovom sportu sam naučio mnoge stvari koje su mi kasnije pomogle, da ostvarim životnu i političku karijeru. Naučio sam u karateu da budem strpljiv, da znam podnijet poraze i pobijede, da znam protivniku pružiti ruku, i tako sam radio u profesionalnom životu i u političkom životu. Bugojno je grad koji je uvijek bio dobar domaćin, zato želim da se lijepo osjećate u našem gradu, a organizatorima i svim učesnicima obećavam, da ću pomoći i potruditi se, da ovaj ostane najjači u BiH. Također, želim posebno mladim ljudima da ponesu lijepe uspomene iz Bugojna, uz nadu da će sudije časno i pošteno suditi, da će borci se viteški boriti, časno podnositi i poraze, a umjereno slaviti pobjede i proglašavam 15 jubilarni turnir Bugojno OPEN otvorenim rekao je ministar Zukan Helez na otvorenju turnira.15 Bugojno OPEN Karate klub Bugojno (32)

Organizator turnira uručio je zahvalnice i plakete sponzorima turnira: Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Općini Bugojno, Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB, Travničkom muftijstvu, Općini Gornji Vakuf/Uskoplje, BH Telecomu, Zaštitarskoj agenciji Alarm West, Bajrić d.o.o Bugojno, Zec d.o.o, Samiru Hoziću za doprinos u radu i razvoju KK “Bugojno”, medijskim pokroviteljima JP RTV Bugojno i Info portalu Bugojna Bug.ba.15 Bugojno OPEN Karate klub Bugojno (1713)

Vrhovni sudija turnira bio je Huzeirović Husen, Kontrolori borilišta bili su: Nermin Babić, Dragoslav Dojčinović, Alma Mehanović. Delegat turnira je Mirza Bečirbašić.  Sudije na turniru bile su: Eldin Redžepagić, Denis Brčanović, Jasmin Gogić, Nejra Babaić, Damir Sejdić, Igor Umičević, Senad Čatibušić, Meldina Huzejrović, Ferid Beganović, Haris Jašarević, Samir Hozić, Amina Adilović, Rašid Tihak, Suada Menzil, Alija Mehagić, Erdin Tihak, Branko Mikulić, Salko Pilav.15 Bugojno OPEN Karate klub Bugojno (1733)

Prema ostvarenim rezultatima proglašeni su najuspješniji pojedinci i klubovi ito:

–          najuspješniji dječak: Ahmetović Hamza – KK ”PERFEKT” – Sarajevo

–          najuspješnija djevojčica: Hukara Dželila – KK ”PERFEKT” – Sarajevo

–          najuspješniji kadet: Tihak Eldar – KK ”BUGOJNO” Bugojno

–          najuspješnija kadetkinja:  Macanović Lejla – KK ”BOŠNJAK” – Konjic

–          najuspješniji junior: Poljo Haris – KK ”NOVI GRAD” – Sarajevo

–          najuspješnija juniorka: Penava Azra – KK ”NOVI GRAD” – Sarajevo

–          najuspješniji klub u katama: KK ”INTERNACIONAL” – Zenica

–          najuspješniji klub u borbama: KK ”PERFEKT” – Sarajevo15 Bugojno OPEN Karate klub Bugojno (1732)

–          SVEUKUPNI POBJEDNIK TURNIRA: KK ”PERFEKT” – Sarajevo, sa ukupno 48 bodova, ito:

  • Ø 11 zlatnih medalja
  • Ø 3 srebrene medalje i
  • Ø 9 bronzanih medalja

–          DRUGO PLASIRANI JE: KK ”BUGOJNO” Bugojno, sa ukupno 41 bodom ito:

  • 5 zlatnih medalja (Adin Tihak – 11 godina,kate; Amna Kaharević,12 godina -37 kg; Eldar  Tihak – kate,kadeti; Eldar  Tihak, kadeti -57 kg i Haris Husak,kadeti  +70 kg)
  • 7 srebrenih medalja (Adela Memić, Senad Bevrnja, Nedžad Vilajet,  Kemal Hjdarević, Mirza Šečić, Armin Ljubunčić – kate, Armin Ljubunčić – borbe,
  • 12 bronzanih medalja(Adela Memić,  Ajla Meštrovac, Amna Kaharević,Azra Đevahirić, Ema Cetin, Emina Maglić, Ema Cetin, Jasmina Dizdar, Ilhana Dizdar, Amila Kaharević, Adin Tihak i Anes Ugarak

–          TREĆE PLASIRANI JE: KK ”INTERNACIONAL” – Zenica, sa ukupno 36 bodova

Bilten 2013

[nggallery id=24]

Komentari

komentar

Contact Form Powered By : XYZScripts.com