Karate klub ''BUGOJNO'' Bugojno
Rezultati kluba u 2024TakmičenjaVijesti

IZUZETNO USPJEŠAN VIKEND ZA KARATE KLUB “BUGOJNO” NA ČAK 4 TAKMIČENJA ! NIKŠIĆ, MOSTAR, ISTOCNO SARAJEVO I NOVI GRAD SARAJEVO !

Karate klub “Bugojno” je proteklog vikenda nastupio na 4 takmičenja i ostvario odlične rezultate.
U subotu 18.5., takmičari našeg kluba učestvovali su na 23.festivalu karatea “Novogradski dani” na kojem je prisustvovalo oko 400 takmičara iz 43 kluba.
Zlatnu medalju osvojio je Alija Delibašić u katama, srebrnu medalju Alli Korman u borbama, a bronzanu Aid Pilav u katama.
U nedjelju 19.5., smo nastupili na čak 3 takmičenja na kojem smo osvojili veliki broj medalja.
Na međunarodnom takmičenju “Trofej Nikšića”, osvojili smo tri zlatne medalje.
U borbama su prvo mjesto osvojili Admir Adžem, Salih Alić i Kaan Jusufbašić, kojima je ovo bila posljednja provjera za Balkansko prvenstvo koje će se za 2 sedmice održati u Istanbulu, te tako potvrdili formu za reprezentativni nastup.
Na “Slavija Openu” na kojem je učestvovalo oko 500 takmičara, također smo ostvarili izuzetan rezultat, osvojivši 4 medalje.
Zlatnu medalju osvojila je Nejra Krivdić u katama. Srebrne medalje osvojili su Aiša Ljubunčić i Emina Turčinović, a bronzanu Emina Duvnjak.
Dio tima je učestvovao na “Kupu prijateljstva” u Mostaru, na kojem smo osvojili 4 medalje. Prvo mjesto osvojio je Hasan Duvnjak. Drugo mjesto osvojili su Ramo Ohran i Džejlan Šeho, dok je treće mjesto osvojio Dženis Manjgafić.
Na ceremoniji otvaranja, trener Karate kluba “Bugojno” uručio je monografiju svom treneru Faruku Ćupini koji je bio organizator ovog turnira.

Komentari

komentar