Karate klub Bugojno dodijelio priznanja najuspješnijim sportistima kluba za 2013. godinu

U Drugoj osnovnoj školi Bugojno organizovana (06.02.) je svečana manifestacija dodjele priznanja najboljim i najuspješnijim sportistima Karate kluba Bugojno u 2013. godini, moderator večeri bila je Ilhana Dizdar, majstor karatea 1.DAN i član KK Bugojno od 2003. god. Prisutni su upoznati sa radom i rezultatima Karate kluba Bugojno od njegovog osnivanja pa sve do danas. Izjava trenera kluba:

KK Bugojno je s razlogom jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva kako u gradu tako i šire. Od svog postanka pa do danas KK Bugojno je bio osam puta najbolji sportski kolektiv u gradu i jednom u SBK. Titule najboljeg sportiste grada u seniorskoj kategoriji ponijeli su: Samir Hozić, Alija Pilav, Haris Jašarević, Adis Mešan,Nedžad Jusić i Erdin Tihak. 25 kandidata ovog kluba je položilo za majstora karate sporta : Rašid Tihak, Nisvet Gasal, Edin Ćišić, Enes Duraković, Samir Hozić, Alija i Salko Pilav, Samir Hero, Adnan Topalović, Amir Šečibović, Adis Mešan, Haris Jašarević,  Almina Karadža, Sanela Merdžanić, Nedžad Jusić,  Erdin Tihak, Haris Seferović, Ilhana Smajić, Haris Tihak, Alem Husak, Adin Ćišić, Kemal Hajdarević, Ilhana Dizdar, Amer Gasal i Nedžad Vilajet. U toku postojanja KK Bugojno u reprezentaciju Bosne i Hercegovine  bili su pozvani: Samir Hozić, Enes Duraković, Edin Beganović, Adis Mešan, Ervin Hođić, Amir Šečibović, Alija Pilav, Nedžad Jusić, Erdin Tihak, Amer Gasal, Adin Ćišić, Aid Bumbul, Kemal Hajdarević, Haris Seferović, Haris Tihak, Eldar Tihak, Arif Dedić, Nedžad Vilajet i Amna Kaharević. 4 takmičara našeg kluba su ostvarili odlazak na Evropsko prvenstvo, a to su: Enes Duraković, Amir Šećibović, Erdin Tihak i Eldar Tihak. Od navedenih takmičara najbolji rezultat je ostvario Erdin Tihak koji je zauzeo plasma  od 5 do 8 mjesta.Karate klub Bugojno (3)

KK Bugojno ukupno broji 8 medalja sa balkanskih i 69 medalja sa državnih prvenstava.Veliki broj medalja sa međunarodnih i domaćih turnira dovoljno govore o kvalitetu i takmičarskom duhu naših članova.Do sada KK Bugojno je osvojio 753 medalje s međunarodnih i domaćih turnira i to: 195 zlatnih,200 srebrenih i 358 bronzanih.Pored svih navedenih rezultata ,bitno je naglasiti  da je KK Bugojno organizator najstarijeg karate turnira u Bosni i Hercegovini, BUGOJNO OPEN-AJVATOVICA KUP,koji je u junu 2013.god. obilježio 15 godina postojanja. U toku ceremonije uz note violine svirala je članica KK Bugojno Amna Kaharević, nosilac plavog pojas. Također muzičkim repertoarom svoj doprinos je dao i Mirza Sečić nosilac smeđeg pojasa.

U protekloj 2013.god. KK Bugojno je bio učesnik na 10 turnira u BiH,kao i na međunarodnom turniru GRAND PRIX CROATIA u Samoboru, 3 Državna prvenstva i jedno Evropsko u Turskoj, a poziv je došao i za  tri takmičara za Balkansko prvenstvo – Kragujevac, na koja nisu išli zbog finansija i ne podrške lokalne zajednice.Karate klub Bugojno (5)

Ukupno u 2013. god. osvojeno je 96 medalja,od toga :  19 zlatnih, 23 srebrene i 54 bronzane.

 Stručnost trenera kluba kao i rad njegovih članova sigurno će rezultirati još boljim rezultatom u toku ove, a i narednih godina. Nešto više o planovima kluba za 2014.god. rekao je predsjednik kluba,dip.ing.maš. i majstor karatea 5. DAN, gospodin Rašid Tihak.

 -”Poštovani roditelji, prijatelji ovog kluba, dozvolite da Vas još jednom pozdravim i zahvalim se na dolasku na ovu nama veoma značajnu manifestaciju. Večeras će te imati priliku da vidite i uvjerite se šta je to klub u 2013.god. uradio. Ovdje su među nama najbolji sportisti Bugojna u proteklom periodu, reprezentativci, osvajači medalja na mnogim takmičenjima. S nama večeras iz opravdanih razloga nije prisutan trener ovog kluba, prvi sportista Bugojna kao pripadnik Armije BiH i sportista grada u 1996.god. Samir Hozić. Mi u klubu u narednom periodu imamo dva cilja: edukativni (priprema za polaganje za viša učenićka i majstorska zvanja, a to smo pokazali da znamo raditi jer smo do sada iškolovali 25 majstora karatea) i takmičarski (učešće na raznim turnirima da bi ostvarili što bolje rezultate na Državnim prvenstvima, a kasnije na Balkanskim,Evropskim…što smo takođe do sada uspješno radili). Tu je svakako organizacija našeg najstarijeg posljeratnog turnira BUGOJNO – OPEN uz Dane Ajvatovice, ove godine 16. po redu. Svakako da ću sa ovog mjesta izraziti i naše nezadovoljstvo Diskriminacijom djece iz ovog kluba, grada i kantona koja ne mogu učestvovati na takmičenjima u okviru Dana općine Bugojno. Na nivou kantona to je 15-ak klubova, što svakako ide na ”račun” onih koji pripremaju PROGRAM ove manifestacije. Iskreno se nadam da se to neče desiti i ove godine te da će lokalna zajednica na čelu sa Načelnikom općine to prepoznati i omogućiti da stotinjak djece iz ovog grada budu učesnici tog takmičenja, a koja su to sigurno zaslužila rekao je trener Rašid Tihak.Karate klub Bugojno (1)

Haris Jašarević  sportista grada Bugojno za  2006 godinu dodijelio je priznanja za najuspješnije takmičare i takmičarke do 14 god, a to su: Adin Tihak, Armin Ljubunčić i Amar Maglić.

Ova tri takmičara su u toku 2013. godine osvojili mnogobrojne medalje i to na takmičenjima kao što su RASID BUCA ,ILIJAS, BANJALUKA OPEN, NOVOGRADSKI DANI, KONJIC OPEN,s tim da je Adin Tihak osvojio i 3.mjesto na 20. Državnom prvenstvu za djecu do 14.godina, Vogošća, 16.2.2013.god. Kata tim u sastavu ove trojice takmičara je također osvojio 3.mesto na državnom prvenstvu za djecu u Vogošći.

U kategoriji najuspješnijih takmičarki do 14 god,priznanja će primiti: Amna Kaharević, Adela Memić i Ajla Meštrovac.

Navedene takmičarke su također osvajačice medalja na domaćim turnirima u BiH. Najznačajniji rezultat je ostvarila Amna Kaharević osvojivši  3.mjesto na 20. Državnom prvenstvu za djecu mlađu od 14. god u Vogošći. Imala je poziv i za  Balkansko prvenstvo u Kragujevcu,ali zbog finansijskih problema nije uspjela otići.Karate klub Bugojno (6)

Reprezentativac BiH iz ovog kluba i vice prvaka Balkana iz 2007.god. Erdina Tihaka  sportistu grada Bugojno za  2012 god.da dodjeli priznanja za najuspješnije kadete i kadetkinje, a to su: Haris Husak, Mirza Šečić i Senad Bevrnja.

Osvajači su medalja na nekoliko domaćih turnira,a između ostalih to su KONJIC OPEN I AJVATOVICA KUP.

Najuspješnije kadetkinje našeg kluba su: Ema Cetin, Emina Maglić i Amina Ugarak.

Ove takmičarke su osvojile nekoliko medalja na turnirima u BiH,a bile su učesnice i 20. Državnog prevenstva za kadete.

Nekadašnji reprezentativac BiH iz ovog kluba, a sada trenera KK ”Kumite” Sarajevo  Adis  Mešan  sportista grada Bugojno za  2004 i 2008. god. dodijelio je priznanja za najuspješnije u sljedećim kategorijama. Titulu najuspješnijeg junior u KK Bugojno zaslužio je Nedžad Vilajet, koji je ujedno i nosilac crnog pojasa 1.Dan.Njegov najznačajniji rezultat u 2013.godini je zlatna medalja na izbornom turniru u Tuzli koja mu je pružila šansu za odlazak na balkansko prvenstvo u Kragujevac. Međutim ni on,zbog financijskih problema, nije mogao ostvariti odlazak na balkansko prvenstvo.Karate klub Bugojno (4)

Najuspješnija juniorka  u 2013.godini je Amila Kaharević.

Osvajačica je medalja na turnirima kao što su:  Banja Luka Open, Bihać Open, Konjic  Open, ali posebno izdvajamo borbu za medalju na međunarodnom turniru u Samoboru.

Nekadašnjeg reprezentativac  BiH i trenera ovog kluba Alija Pilav sportista grada Bugojno za 2005. godinu dodijelio je priznanja za najuspješnijeg seniora ovog kluba.

Najuspješniji sportista u KK Bugojno za  2013.godinu je Alem Husak. Alem je majstor karate 1.DAN i pored toga sto je jedan od trenera KK Bugojno. Na  20.Državnom prvenstvu za senior i  U-21,koje je održano u Tuzli izgubio je u borbi za treće mjesto.

Reprezentativac  BiH iz ovog kluba i prvak Balkana iz 2007.god. Kemal Hajdarević, proglašen kao perspektivni sportista grada Bugojno  i SBK  za  2010. godine dodijelio je priznanja za najuspješnije u sljedećim kategorijama. Posebno priznanje za rezultat na 20. Državnom prvenstvu  za djecu do 14 godina ide za kata tim koji čine:  Adin Tihak, Armin Ljubunčić  i Amar Maglić na Državnom prvenstvu ova ekipa je osvojila 3.mjesto.Karate klub Bugojno (2)

Specijalna nagrada za učešće na Evropskom  prvenstvu u Konya- Turska dobio je Eldar Tihak.

Tihak Eldar je reprezentativac BiH i učesnik EVROPSKOG PRVENSTVA  u Konya- Turska kao i BALKANSKOG PRVENSTVA – Kragujevac, Srbija –  na koje nije išao zbog finansija i osvajač mnogih medalja na kontrolnim turnirima.

Predsjednik KK Bugojno  Rašid Tihak, dipl.maš.ing   dodijelio je zahvalnice  za:

–              JU Druga osnovna škola Bugojno,

–              JP RTV Bugojno,

–              Portal Bug.Ba.

Na samom kraju upriličen je koktel druženje za sve članove i simpatizere kluba.

Komentari

komentar

Contact Form Powered By : XYZScripts.com