Rezultati kluba u 2013 godini

Karate klub Bugojno dodijelio priznanja najuspješnijim sportistima kluba za 2013. godinu

U Drugoj osnovnoj školi Bugojno organizovana (06.02.) je svečana manifestacija dodjele priznanja najboljim i najuspješnijim sportistima Karate kluba Bugojno u 2013. godini, moderator večeri bila je Ilhana Dizdar, majstor karatea 1.DAN i član KK Bugojno od 2003. god. Prisutni su upoznati sa radom i rezultatima Karate kluba Bugojno od njegovog osnivanja pa sve do danas. Izjava trenera kluba:

KK Bugojno je s razlogom jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva kako u gradu tako i šire. Od svog postanka pa do danas KK Bugojno je bio osam puta najbolji sportski kolektiv u gradu i jednom u SBK. Titule najboljeg sportiste grada u seniorskoj kategoriji ponijeli su: Samir Hozić, Alija Pilav, Haris Jašarević, Adis Mešan,Nedžad Jusić i Erdin Tihak. 25 kandidata ovog kluba je položilo za majstora karate sporta : Rašid Tihak, Nisvet Gasal, Edin Ćišić, Enes Duraković, Samir Hozić, Alija i Salko Pilav, Samir Hero, Adnan Topalović, Amir Šečibović, Adis Mešan, Haris Jašarević, Almina Karadža, Sanela Merdžanić, Nedžad Jusić, Erdin Tihak, Haris Seferović, Ilhana Smajić, Haris Tihak, Alem Husak, Adin Ćišić, Kemal Hajdarević, Ilhana Dizdar, Amer Gasal i Nedžad Vilajet. U toku postojanja KK Bugojno u reprezentaciju Bosne i Hercegovine bili su pozvani: Samir Hozić, Enes Duraković, Edin Beganović, Adis Mešan, Ervin Hođić, Amir Šečibović, Alija Pilav, Nedžad Jusić, Erdin Tihak, Amer Gasal, Adin Ćišić, Aid Bumbul, Kemal Hajdarević, Haris Seferović, Haris Tihak, Eldar Tihak, Arif Dedić, Nedžad Vilajet i Amna Kaharević. 4 takmičara našeg kluba su ostvarili odlazak na Evropsko prvenstvo, a to su: Enes Duraković, Amir Šećibović, Erdin Tihak i Eldar Tihak. Od navedenih takmičara najbolji rezultat je ostvario Erdin Tihak koji je zauzeo plasma od 5 do 8 mjesta.Karate klub Bugojno (3)
KK Bugojno ukupno broji 8 medalja sa balkanskih i 69 medalja sa državnih prvenstava.Veliki broj medalja sa međunarodnih i domaćih turnira dovoljno govore o kvalitetu i takmičarskom duhu naših članova.Do sada KK Bugojno je osvojio 753 medalje s međunarodnih i domaćih turnira i to: 195 zlatnih,200 srebrenih i 358 bronzanih.Pored svih navedenih rezultata ,bitno je naglasiti da je KK Bugojno organizator najstarijeg karate turnira u Bosni i Hercegovini, BUGOJNO OPEN-AJVATOVICA KUP,koji je u junu 2013.god. obilježio 15 godina postojanja. U toku ceremonije uz note violine svirala je članica KK Bugojno Amna Kaharević, nosilac plavog pojas. Također muzičkim repertoarom svoj doprinos je dao i Mirza Sečić nosilac smeđeg pojasa.
U protekloj 2013.god. KK Bugojno je bio učesnik na 10 turnira u BiH,kao i na međunarodnom turniru GRAND PRIX CROATIA u Samoboru, 3 Državna prvenstva i jedno Evropsko u Turskoj, a poziv je došao i za tri takmičara za Balkansko prvenstvo – Kragujevac, na koja nisu išli zbog finansija i ne podrške lokalne zajednice.
Ukupno u 2013. god. osvojeno je 96 medalja,od toga : 19 zlatnih, 23 srebrene i 54 bronzane.
Stručnost trenera kluba kao i rad njegovih članova sigurno će rezultirati još boljim rezultatom u toku ove, a i narednih godina. Nešto više o planovima kluba za 2014.god. rekao je predsjednik kluba,dip.ing.maš. i majstor karatea 5. DAN, gospodin Rašid Tihak.
-”Poštovani roditelji, prijatelji ovog kluba, dozvolite da Vas još jednom pozdravim i zahvalim se na dolasku na ovu nama veoma značajnu manifestaciju. Večeras će te imati priliku da vidite i uvjerite se šta je to klub u 2013.god. uradio. Ovdje su među nama najbolji sportisti Bugojna u proteklom periodu, reprezentativci, osvajači medalja na mnogim takmičenjima. S nama večeras iz opravdanih razloga nije prisutan trener ovog kluba, prvi sportista Bugojna kao pripadnik Armije BiH i sportista grada u 1996.god. Samir Hozić. Mi u klubu u narednom periodu imamo dva cilja: edukativni (priprema za polaganje za viša učenićka i majstorska zvanja, a to smo pokazali da znamo raditi jer smo do sada iškolovali 25 majstora karatea) i takmičarski (učešće na raznim turnirima da bi ostvarili što bolje rezultate na Državnim prvenstvima, a kasnije na Balkanskim,Evropskim…što smo takođe do sada uspješno radili). Tu je svakako organizacija našeg najstarijeg posljeratnog turnira BUGOJNO – OPEN uz Dane Ajvatovice, ove godine 16. po redu. Svakako da ću sa ovog mjesta izraziti i naše nezadovoljstvo Diskriminacijom djece iz ovog kluba, grada i kantona koja ne mogu učestvovati na takmičenjima u okviru Dana općine Bugojno. Na nivou kantona to je 15-ak klubova, što svakako ide na ”račun” onih koji pripremaju PROGRAM ove manifestacije. Iskreno se nadam da se to neče desiti i ove godine te da će lokalna zajednica na čelu sa Načelnikom općine to prepoznati i omogućiti da stotinjak djece iz ovog grada budu učesnici tog takmičenja, a koja su to sigurno zaslužila rekao je trener Rašid Tihak.Karate klub Bugojno (1)
Haris Jašarević sportista grada Bugojno za 2006 godinu dodijelio je priznanja za najuspješnije takmičare i takmičarke do 14 god, a to su: Adin Tihak, Armin Ljubunčić i Amar Maglić.
Ova tri takmičara su u toku 2013. godine osvojili mnogobrojne medalje i to na takmičenjima kao što su RASID BUCA ,ILIJAS, BANJALUKA OPEN, NOVOGRADSKI DANI, KONJIC OPEN,s tim da je Adin Tihak osvojio i 3.mjesto na 20. Državnom prvenstvu za djecu do 14.godina, Vogošća, 16.2.2013.god. Kata tim u sastavu ove trojice takmičara je također osvojio 3.mesto na državnom prvenstvu za djecu u Vogošći.
U kategoriji najuspješnijih takmičarki do 14 god,priznanja će primiti: Amna Kaharević, Adela Memić i Ajla Meštrovac.
Navedene takmičarke su također osvajačice medalja na domaćim turnirima u BiH. Najznačajniji rezultat je ostvarila Amna Kaharević osvojivši 3.mjesto na 20. Državnom prvenstvu za djecu mlađu od 14. god u Vogošći. Imala je poziv i za Balkansko prvenstvo u Kragujevcu,ali zbog finansijskih problema nije uspjela otići.Karate klub Bugojno (6)
Reprezentativac BiH iz ovog kluba i vice prvaka Balkana iz 2007.god. Erdina Tihaka sportistu grada Bugojno za 2012 god.da dodjeli priznanja za najuspješnije kadete i kadetkinje, a to su: Haris Husak, Mirza Šečić i Senad Bevrnja.
Osvajači su medalja na nekoliko domaćih turnira,a između ostalih to su KONJIC OPEN I AJVATOVICA KUP.
Najuspješnije kadetkinje našeg kluba su: Ema Cetin, Emina Maglić i Amina Ugarak.
Ove takmičarke su osvojile nekoliko medalja na turnirima u BiH,a bile su učesnice i 20. Državnog prevenstva za kadete.
Nekadašnji reprezentativac BiH iz ovog kluba, a sada trenera KK ”Kumite” Sarajevo Adis Mešan sportista grada Bugojno za 2004 i 2008. god. dodijelio je priznanja za najuspješnije u sljedećim kategorijama. Titulu najuspješnijeg junior u KK Bugojno zaslužio je Nedžad Vilajet, koji je ujedno i nosilac crnog pojasa 1.Dan.Njegov najznačajniji rezultat u 2013.godini je zlatna medalja na izbornom turniru u Tuzli koja mu je pružila šansu za odlazak na balkansko prvenstvo u Kragujevac. Međutim ni on,zbog financijskih problema, nije mogao ostvariti odlazak na balkansko prvenstvo.Karate klub Bugojno (4)
Najuspješnija juniorka u 2013.godini je Amila Kaharević.
Osvajačica je medalja na turnirima kao što su: Banja Luka Open, Bihać Open, Konjic Open, ali posebno izdvajamo borbu za medalju na međunarodnom turniru u Samoboru.
Nekadašnjeg reprezentativac BiH i trenera ovog kluba Alija Pilav sportista grada Bugojno za 2005. godinu dodijelio je priznanja za najuspješnijeg seniora ovog kluba.
Najuspješniji sportista u KK Bugojno za 2013.godinu je Alem Husak. Alem je majstor karate 1.DAN i pored toga sto je jedan od trenera KK Bugojno. Na 20.Državnom prvenstvu za senior i U-21,koje je održano u Tuzli izgubio je u borbi za treće mjesto.
Reprezentativac BiH iz ovog kluba i prvak Balkana iz 2007.god. Kemal Hajdarević, proglašen kao perspektivni sportista grada Bugojno i SBK za 2010. godine dodijelio je priznanja za najuspješnije u sljedećim kategorijama. Posebno priznanje za rezultat na 20. Državnom prvenstvu za djecu do 14 godina ide za kata tim koji čine: Adin Tihak, Armin Ljubunčić i Amar Maglić na Državnom prvenstvu ova ekipa je osvojila 3.mjesto.Karate klub Bugojno (2)
Specijalna nagrada za učešće na Evropskom prvenstvu u Konya- Turska dobio je Eldar Tihak.
Tihak Eldar je reprezentativac BiH i učesnik EVROPSKOG PRVENSTVA u Konya- Turska kao i BALKANSKOG PRVENSTVA – Kragujevac, Srbija – na koje nije išao zbog finansija i osvajač mnogih medalja na kontrolnim turnirima.
Predsjednik KK Bugojno Rašid Tihak, dipl.maš.ing dodijelio je zahvalnice za:
– JU Druga osnovna škola Bugojno,
– JP RTV Bugojno,
– Portal Bug.Ba.
Na samom kraju upriličen je koktel druženje za sve članove i simpatizere kluba.

Polaganje za učenićka zvanja

Dana 26.12.2013.god. u organizaciji Karate kluba Bugojno održano je polaganje za učenićka zvanja.
Za 5.KYU – žuti pojas položili su:
Omerinović Eman, Bajrić Denis, Sušić MIRZA, Velić Emina, Mašetić Ahmed, Ramić Ena, Hero Zulka, Meštrovac Taida i Meštrovac Faris.
Za 4.KYU – oranž pojas položili su:
Zahirović Tarik, Letica Ajdin, Vidimlić Resko, Basarić Lamija, Ramić Eldar, Ćosić Neira i Duraković Ejub.
Za 3.KYU – zeleni pojas položili su:
Gvozden Mubekir i Mašetić Samed.
Komisija
– Rašid Tihak
– Salko Pilav
– Alija Pilav

Drugi kantonalni turnir SBK/KSB – Karate klub Bugojno osvojio 25 medalja sa 14 takmičara

Drugi kantonalni turnir SBK/KSB G.Vakuf-Uskoplje održan (01.12.) je u organizaciji Kantonalnog karate saveza SBK/KSB i karate kluba „Sloga “ G.Vakuf-Uskoplje. Karate klub Bugojno (23)
Na takmičenju je nastupilo preko 200 takmičara iz 10 klubova , a karate klub „ Bugojno“ je uspješno nastupao sa 14 takmičara u borbama i katama i napravio odličan rezultat osvojivši 24 medalje i to:
Osvojene medalje:
1.mjesto – Česo Dženan,borbe
1.mjesto – Tihak Adin,borbe
1.mjesto – Tihak Adin,kate
1.mjesto – Manjgafić Belma,kate
1.mjesto – Memić Adela,borbe
1.mjesto – Cetin Ema,kate
1.mjesto – Tihak Eldar,borbe
2.mjesto – Dževahirić Azra,borbe
2.mjesto – Šečić Amna,borbe
2.mjesto – Meštrovac Ajla,borbe
2.mjesto – Čaušević Belmin,borbe
2.mjesto – Manjgafić Belma,borbe
2.mjesto – Šupić Imman,kate
2.mjesto – Tihak Eldar,kate
3.mjesto – Memić Adela,kate
3.mjesto – Huseinbegović Ahmed,kate
3.mjesto – Meštrovac Ajla,kate
3.mjesto – Spahić Amina,kate
3.mjesto – Dževahirić Azra,kate
3.mjesto – Čaušević Belmin,kate
3.mjesto – Huseinbegović Ahmed,borbe
3.mjesto – Dlakić Amna,borbe
3.mjesto – Spahić Amina,borbe
3.mjesto – Šupić Imman,borbe
3.mjesto – Cetin Ema,borbe

Rama open 2013

U subotu, 26.10. 2013. godine, održan je turnir u karate čiji je domaćin bio Karate klub “Empi” Prozor-Rama. Na takmičenju je učestvovalo preko 300 takmičara iz 33 različita kluba. Pored klubova iz Bosne i Hercegovine, učešće su također uzeli i iz susjedne nam Hrvatske.Karate klub Rama open (5)
Karate klub Bugojno je na ovom takmičenju učestvovao sa svoja 22 takmičara i ostvarili su vrlo zapaženi rezultat. Od 33 kluba koja su se takmičila, Karate klub Bugojno je zauzeo sedmo mjesto u ukupnom poretku, a sljedeći takmičari su osvojili medalje:
1. mjesto- Amna Kaharević, borbe
1. mjesto- Eldar Tihak, borbe
2. mjesto- Adela Memić, borbe
3. mjesto- Ema Cetin, kate
3. mjesto- Adin Tihak, kate
3. mjesto- Ajla Meštrovac, borbe
3. mjesto- Belma Manjgafić, borbe
3. mjesto- Senad Bevrnja, borbe
3. mjesto- Amila Kaharević, borbe .
Za 3. mjesto su izgubili: Adela Memić(kate), Azra Đevahirić(kate), Ajla Meštrovac(kate), Belma Manjgafić(kate), Imman Šupić(borbe), Ahmed Huseinbegović(kate), Ajdin Ugarak(borbe), Amina Spahić(kate i borbe),Arman Šečić(kate i borbe), Amna Dlakić(borbe), Dženan Ćeso(kate i borbe), Armin Ljubunčić(kate i brobe), Amar Maglić(kate i borbe), Ema Cetin(borbe), Miralem Helez(borbe), Amar Alić(kate i borbe).Karate klub Rama open (12)
Klub Bugojno je i više nego zadovoljan postignutim rezultatima obzirom da je mnogim našim takmičarima ovo bilo prvo takmičenje i poslužilo je kao sticanje iskustva za sljedeća takmičenja. Ovim smo samo pokazali kako smo zaista jedan od najboljih karate klubova i zato još jednom pozivamo sve mališane iz Bugojna da nam se priključe, da prije svega kroz igru i druženje steknu osnovne vještine karatea, a kasnije budu naši šampioni, kao što će to biti naše nove nade kluba, koje možda ovaj put, zbog nedostatka iskustva nisu uspjeli osvojiti medalju, ali na sljedećem takmičenju, mi smo sigurni da će to uspjeti, jer su pokazali zavidan talent.

10.memorijalni karate turnir Arif Magrdžija

Takmičenje je organizovano u organizaciji Kantonalnog karate saveza SBK/KSB i karate kluba „RADNIK“ Donjeg Vakufa dana 20.10.2013. godine. Na takmičenju je nastupilo oko 140 takmičara iz 8 klubova , a karate klub „ Bugojno“ je uspješno nastupao sa 10 takmičara i napravio odličan rezultat osvojivši 13 medalja i to:
Osvojene medalje:
1. mjesto – Amna Kaharević, borbe
2. mjesto – Amna Kaharević, kate
2. mjesto – Adin Tihak, borbe
2. mjesto – Adin Tihak, kate
2. mjesto – Ajdin Pilav, borbe
2. mjesto – Samed Mašetić, kate
2. mjesto – Amina Spahić, borbe
3. mjesto – Amina Spahić, kate
3. mjesto – Armin Ljubunčić, kate
3. mjesto – Armin Ljubunčić, borbe
3. mjesto – Adela Memić, borbe
3. mjesto – Adela Memić, kate
3. mjesto – Ajdin Ugarak, kate

Održan sastanak na temu “Unapređenje organizacije BUGOJNO OPEN–Ajvatovica kup”

U okviru otvaranja 15. Karate kupa ”Bugojno open – Ajvatovica kup” koji je održan u junu prošle godine dogovoreno je između ostalog i organizacija sastanka na temu ”UNAPREĐENJE ORGANIZACIJE BUGOJNO OPENA – AJVATOVICA KUP”.Sastanak OO Bugojno Opena (3)
Ovaj prijedlog dat od strane predsjednika OO Muftije Travničkog mr. Nusreta ef. Abdibegovića javno je podržan od strane Ministra Zukana Heleza i Načelnika općine Bugojno Hasana Ajkunića, a za tehničkog organizatora zadužen je Karate klub ”Bugojno”.
Dana 23.01.2014.god. u Motelu ”Heko” održan je sastanak prestavnika Karate kluba ”Bugojno” (Rašid Tihak, Samir Hozić), predsjednik OO manifestacije ”Ajvatovica” mr. Nusret ef. Abdibegović i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić,prof., na temu ”Unapređenje organizacije BUGOJNO OPEN –Ajvatovica kup”.
Na sastanku je dogovoreno:
– da KK ”Bugojno” preko Kantonalnog KS SBK/KSB uputi zahtjev KS BiH da ovaj turnir bude IZBORNI turnir za određenu kategoriju,
– obzirom da je BUGOJNO OPEN –Ajvatovica kup, najstariji poslijeratni turnir u BiH (šesnaesti po redu), da se KK ”Bugojno” za turnir Ajvatovica finansijski podrži kroz poseban grant za sport u Općini Bugojno,
– da se KK ”Bugojno” ne tretira kao novo nastali klubovi, imajući u vidu rezultate ostvarene u proteklom periodu, te da se i na taj način da doprinos razvoju ovog turnira kroz mogućnost učešća kluba na turnirima u BiH i regionu,a koji su značajni za masovnost Ajvatovica kupa.

 15. Bugojno OPEN – Ajvatovica kup

U sklopu 503. Dana Ajvatovice 2013, na programu je održan(22.06) 15. Bugojno Open karate turnir međunarodnog karaktera u organizaciji Karate kluba Bugojno.

U ime Organizacionog odbora 15. Bugojno OPEN – Ajvatovica 2013, prof. i trener Rašid Tihak poželio je dobrodošlicu gostima i zahvalio se učesnicima što su uveličali tradicionalni turnir 15 po redu jubilej.15 Bugojno OPEN Karate klub Bugojno (20)
Zahvaljujem se svim učesnicima, znam da je teška godina, u jesen najavljujem, da ćemo imati okrugli stol, zato Vama iz Karate saveza predlažem da ovaj turnir podignemo na još jedan veći stepen, jedan viši nivo kako bi taj sportski duh prerastao u duh prijateljstva. Nadam se da ćemo imati podršku, želim uspjeh svim sportistima rekao je mr. Nusret ef. Abdibegović.15 Bugojno OPEN Karate klub Bugojno (23)
Želim reći da ćemo podržati našeg muftiju i u jesen održati okrugli stol, i ovaj naš 15 turnir podignuti na još veći nivo, želim puno sreće i uspjeha da ponesete iz našeg Bugojna kazao je načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.
Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata glavni je pokrovitelj 15 turnira Bugojno OPEN. Velika nam je čast i zadovoljstvo, da je naš grad domaćin sportašima iz cijele regije, iz BiH i susjednih zemalja. Bugojno je grad sporta, grad mladosti bio i prije rata i tako nastavio i dan danas, a karate je jedan od najtrofejnijih sportova u BiH. Želim da naglasim da sam i ja trenirao karate, dio sam ove porodice, imam smeđi pojas, i u ovom sportu sam naučio mnoge stvari koje su mi kasnije pomogle, da ostvarim životnu i političku karijeru. Naučio sam u karateu da budem strpljiv, da znam podnijet poraze i pobijede, da znam protivniku pružiti ruku, i tako sam radio u profesionalnom životu i u političkom životu. Bugojno je grad koji je uvijek bio dobar domaćin, zato želim da se lijepo osjećate u našem gradu, a organizatorima i svim učesnicima obećavam, da ću pomoći i potruditi se, da ovaj ostane najjači u BiH. Također, želim posebno mladim ljudima da ponesu lijepe uspomene iz Bugojna, uz nadu da će sudije časno i pošteno suditi, da će borci se viteški boriti, časno podnositi i poraze, a umjereno slaviti pobjede i proglašavam 15 jubilarni turnir Bugojno OPEN otvorenim rekao je ministar Zukan Helez na otvorenju turnira.15 Bugojno OPEN.
Organizator turnira uručio je zahvalnice i plakete sponzorima turnira: Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Općini Bugojno, Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB, Travničkom muftijstvu, Općini Gornji Vakuf/Uskoplje, BH Telecomu, Zaštitarskoj agenciji Alarm West, Bajrić d.o.o Bugojno, Zec d.o.o, Samiru Hoziću za doprinos u radu i razvoju KK “Bugojno”, medijskim pokroviteljima JP RTV Bugojno i Info portalu Bugojna Bug.ba.
Vrhovni sudija turnira bio je Huzeirović Husen, Kontrolori borilišta bili su: Nermin Babić, Dragoslav Dojčinović, Alma Mehanović. Delegat turnira je Mirza Bečirbašić. Sudije na turniru bile su: Eldin Redžepagić, Denis Brčanović, Jasmin Gogić, Nejra Babaić, Damir Sejdić, Igor Umičević, Senad Čatibušić, Meldina Huzejrović, Ferid Beganović, Haris Jašarević, Samir Hozić, Amina Adilović, Rašid Tihak, Suada Menzil, Alija Mehagić, Erdin Tihak, Branko Mikulić, Salko Pilav.
Prema ostvarenim rezultatima proglašeni su najuspješniji pojedinci i klubovi ito:
– najuspješniji dječak: Ahmetović Hamza – KK ”PERFEKT” – Sarajevo
– najuspješnija djevojčica: Hukara Dželila – KK ”PERFEKT” – Sarajevo
– najuspješniji kadet: Tihak Eldar – KK ”BUGOJNO” Bugojno
– najuspješnija kadetkinja: Macanović Lejla – KK ”BOŠNJAK” – Konjic
– najuspješniji junior: Poljo Haris – KK ”NOVI GRAD” – Sarajevo
– najuspješnija juniorka: Penava Azra – KK ”NOVI GRAD” – Sarajevo
– najuspješniji klub u katama: KK ”INTERNACIONAL” – Zenica
– najuspješniji klub u borbama: KK ”PERFEKT” – Sarajevo15 Bugojno OPEN Karate klub Bugojno (1732)
– SVEUKUPNI POBJEDNIK TURNIRA: KK ”PERFEKT” – Sarajevo, sa ukupno 48 bodova, ito:
– 11 zlatnih medalja
– 3 srebrene medalje i
– 9 bronzanih medalja
– DRUGO PLASIRANI JE: KK ”BUGOJNO” Bugojno, sa ukupno 41 bodom ito:
5 zlatnih medalja (Adin Tihak – 11 godina,kate; Amna Kaharević,12 godina -37 kg; Eldar Tihak – kate,kadeti; Eldar Tihak, kadeti -57 kg i Haris Husak,kadeti +70 kg)
7 srebrenih medalja (Adela Memić, Senad Bevrnja, Nedžad Vilajet, Kemal Hjdarević, Mirza Šečić, Armin Ljubunčić – kate, Armin Ljubunčić – borbe,
12 bronzanih medalja(Adela Memić, Ajla Meštrovac, Amna Kaharević,Azra Đevahirić, Ema Cetin, Emina Maglić, Ema Cetin, Jasmina Dizdar, Ilhana Dizdar, Amila Kaharević, Adin Tihak i Anes Ugarak
– TREĆE PLASIRANI JE: KK ”INTERNACIONAL” – Zenica, sa ukupno 36 bodova

Polaganje za učenička zvanja

U organizaciji Karate klub ,,BUGOJNO” u nedjelju, 16.06.2013.g. u Sali Druge O.Š. održano je polaganje za učenićka zvanja.

Polaganje je održano pred komisijom KS BiH:
– Rašid Tihak, majstor karate sporta 5.DAN
– Alija Pilav, majstor karate sporta 3.DAN
– Salko Pilav, majstor karate sporta 2.DAN
Na ovom polaganju za viša učenićka zvanja položilo je:
– 5.kyu (žuti pojas) – 17 kandidata
najuspješniji: Ermin Duraković
– 4.kyu (oranž pojas) –10 kandidata
najuspješniji: Asmir Zec
– 3.kyu (zeleni pojas) – 16 kandidata
najuspješniji: Amina Dlakić
– 2.kyu (plavi pojas) – 11 kandidata
najuspješniji: Armin Ljubunčić

8. KONJIC OPEN 2013

U Konjicu (15.06.) održan je Međunarodni karate turnir ”8. KONJIC OPEN 2013” – Konjic. Na ovom turniru učešće je uzelo preko 250 takmičara iz 27 klubova. KK ”Bugojno” učestvovao je sa 12 takmičara: Ahmed Huseinbegović, Adela Memić, Azra Dževahirić, Ajla Meštrovac, Mirza Šečić, Amila Kaharević, Amna Kaharević, Ilhana Dizdar, Adin Tihak, Armin Ljubunčić, Emina Maglić i Kemal Hajdarević i tom prilikom ostvario zapažen rezultat. Medalje su osvojili:
Srebrena medalja:
1. Amna Kaharević – 2001.godište (-37 kg)
2. Armin Ljubunčić – 2001.godište (-35 kg)
Bronzana medalja:
1. Adin Tihak – 2002.godište (-30 kg)
2. Adela Memić – 2002.godište (kate)
3. Amila Kaharević – juniorka (-59 kg)
4. Mirza Šečić – juniori (-76 kg)
5.Ilhana Dizdar– juniorke (kate)

14.Internacionalni festival karatea ”NOVOGRADSKI DANI 2013”

U Sarajevu(01.06.) održan je 14.Internacionalni festival karatea ”NOVOGRADSKI DANI 2013”u organizaciji KK ”NOVI GRAD”- Sarajevo. Na ovom turniru učešće je uzelo preko 500 takmičara iz 43 kluba iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, C.Gore, Makedonije i Slovenije. Naravno,i naš klub se takmičio na ovom takmičenju, gdje su naši takmičari učestvovali u pojedinačnim kategorijama.
Najuspješniji takmičari našeg kluba na ovom turniru bili su Adin Tihak, koji je u katama pojedinačno, u kategoriji dječaci uzrasta do 11 godina, osvojio treće mjesto i bronzanu medalju i Eldar Tihak koji se okitio bronzanom medaljom u borbama pojedinačno, u kategoriji kadeti – 57 kg.

BIHAĆ OPEN 2013

Dana, 25.05.2013. god održan je Internacionalni karate kup ”BIHAĆ OPEN 2013” u organizaciji KK Bihać – Bihać. Na ovom turniru učešće je uzelo preko 300 takmičara iz 34 kluba iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Naravno,i naš klub se takmičio na ovom takmičenju, gdje su naši takmičari učestvovali u pojedinačnim kategorijama.
Najuspješniji takmičar našeg kluba na ovom turniru bila je Amila Kaharević, koja je u borbama pojedinačno, u kategoriji juniorke -59 kg, osvojila treće mjesto, dok je Ilhana Dizdar u kategoriji Juniorke +59 kg izgubila u borbi za medalju.

14.Memorijalni turnir Rašid Buća 2013.

U organizaciji KK Rašid Buća, Ilijaš održan(11.05) 14.Memorijalni turnir Rašid Buća 2013. Na ovom turniru učešće je uzelo preko 350 takmičara iz 32 kluba iz Bosne i Hercegovine. Karate klub Bugojno takmičio se na ovom takmičenju, gdje su naši takmičari učestvovali u pojedinačnim kategorijama.
Najuspješniji takmičari našeg kluba na ovom turniru bili su Adin Tihak, koji je u katama pojedinačno, u kategoriji dječaci uzrasta do 11 godina, osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju i Eldar Tihak koji se okitio bronzanom medaljom u borbama pojedinačno, u kategoriji kadeti – 57 kg.

Banja Luka Open 2013

U subotu, 21.04.2013. godine u Banja Luci je održan Međunarodni karate turnir „Banja Luka Open 2013“.Nastupilo je 369 takmičara iz 32 kluba iz Bosne i Hercegovine, Hrtavske, Slovenije, Srbije.
KK ”Bugojno” je nastupio sa 5 takmičara.
Medalje su osvojili:
ZLATNA MEDALJA:
1. Amna Kaharević – 12 godina -37 kg
BRONZANA MEDALJA:
1. Adin Tihak – 11 godina – kate
2. Eldar Tihak – kadet -57 kg
3. Amila Kaharević – juniorka -59 kg

2. Zenica Open 2013

U Zenici (13.04.) održano je takmičenje sa preko 600 takmičara, od kojih je uzelo učešće 55 različitih klubova iz sljedećih zemalja: Hrvatska, Srbija, Crna Gora, i Bosna i Hercegovina.
Turnir je otvorio Nebojša Nikolić, predsjedavajući Općinskog vijeća Zenica, a kasnije turnir je obišao i Načelnik općine Zenica Husejin Smajlović sa suradnicima.
Karate klub Bugojno je na ovom turniru osvojio jednu bronzanu medalju, Eldar Tihak u kategoriji kadeta borbe, dok su Azra Đevahirić, Amina Spahić i Senad Bevrnja izgubili za 3. mjesto.
Pored navedenih takmičara iz ovog kluba još su nastupali Ilhana Dizdar, Amila Kaharević, Mirza Šečić, Armin Ljubunčić, Amar Maglić, Amina Ugarak, Emina Maglić, Amina Ugarak i Ema Cetin.

Karate klub ”Bugojno” učesnik Balkanskog prvenstva Kragujevac 28-31.03.2013.

Na osnovu rezultata ostvarenih na Državnim prvenstvima i izbornom turniru 14.TK – Open, ispred Karate kluba ”BUGOJNO”, na Balkansko prvenstvo, koje će se održati u Kragujevacu, 28.-31.03.2013.godine pozvani su slijedeći takmičari:
– Vilajet Nedžad, borbe – juniori -55 kg
– Kaharević Amna, borbe – 11.godina -37 kg
– Eldar Tihak, kadeti – kate

8.OTVORENO PRVENSTVO ILIDŽA 2013

Dana, 9.3.2013. god održan je turnir Ilidža 2013 u organizaciji KK Champion, Ilidža. Na ovom turniru učešće je uzelo preko 850 takmičara iz 69 klubova Makedonije,
Crne Gore,Srbije,Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naravno, i naš klub se takmičio na ovom prestižnom turniru i ostvario zapažen rezultat što se moglo i očekivati.Za razliku od predhodnih takmičenja gdje su naši takmičari većinom učestvovali u pojedinačnim kategorijama,na ovom takmičenju smo imali i mušku ekipu u borbama koja je osvojila 3.mjesto.
Za ekipu su se borili:Nedžad Vilajet,Kemal Hajdarević,Mirza Šečić i Eldar Tihak.
U pojedinačnim konkurencijama smo također imali zapažen rezultat gdje su Nedžad Vilajet i Eldar Tihak osvojili medalju. Nedžad je bio bronzani u svojoj kategoriji, dok je Eldar osvojio drugo mjesto, obojica u borbama.
”Na ovom takmičenju pored učešća u katama i borbama pojedinačno,bio sam član ekipe u borbama koja je osvojila 3.mjesto.Istaknuo bih i svoj rezultat u borbama u kategoriji kadeti – 57 kg gdje sam osvojio 2.mjesto.Iako se nisam vratio sa zlatnom medaljom mogu reći da sam zadovoljan postignutim rezultatom,ali na sljedećem takmičenju ću se potruditi da se vratim sa najsjajnijem odličjem.”, ističe Eldar Tihak.
Sljedeće takmičenje na kojem će naš klub uzeti učešće je KUP JADRANA 2013 – Split,17.03.2013. godine. Obzirom da smo ostvarili, na našim najjačim turnirima u Bosni i Hercegovini, jako dobre rezultate, nije nerealno i na ovom međunarodnom takmičenju očekivati medalje.

 14.TK OPEN 2013

Kao i što smo najavili, Karate klub Bugojno je u nedjelju, 03.03.2013. godine, učestvovao na takmičenju u Tuzli, koje je sigurno najjače takmičenje u Bosni i Hercegovini. Na ovom takmičenju je učestvovalo preko 1150 takmičara iz zemalja regiona: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore predstavljajući svoje klubove u najboljem svjetlu. Ovo je jedan od izbornih turnira za ulazak u reprezentaciju BiH.
KK Bugojno je na ovo takmičenje učestvovao sa 7 takmičara, gdje se većina borila za medalju,a u ovako zavidnoj konkurenciji najzapaženiji rezultat ostvari je Nedžad Vilajet koji je osvojio prvo mjesto u svojoj konkurenciji.
”Na 14. TK Openu osvojio sam zlatnu medalju u kategoriji juniori -55 kg. Samim tim što je ovo jedan od najjačih turinira u BiH,a također i izborni, ova medalja mi je posebno draga i predstavlja mi dodatnu motivaciju za predstojeći rad i ostvarivanje što boljih rezultata na sljedećim takmičenjima. Imao sam 3 borbe, a posebno bih izdvojio 1. koju sam radio protiv reprezentativca BiH, koji je ove godine uzeo učešće na evropskom prvenstvu u Turskoj, i pobjedio ga razultatom 1:0. Na kraju želim istaći da je ovo zaista jedno divno iskustvo u mojoj sportskoj karijeri i nadam se da ću u skorije vrijeme osvajati još zlatnih medalja za sebe i za svoj klub”- ističe osvajač zlatne medalje, Nedžad Vilajet.
Perspektivni i buduća uzdanica kluba, Armin Ljubunčić govori o svojim utiscima o takmičenju u Tuzli koje je njegovo jedno od prvih takmičenja:
”Takmičenje u Tuzli je moje prvo veliko takmičenje nakon državnog prvenstva. Takmičio sam se u obje discipline, a u katama sam izgubio za 3. mjesto. Iako se nisam vratio s medaljom,drago mi je sto sam učestvovao na ovom takmičenju i vidio mnogo kvalitetnih borbi što će mi pomoći u mom daljem treniranju.”
Tihak Adin, također jedan od najpesrspektivnijih takmičara kaže:
“Iako se već duže vremena takmičim i osvajač sam mnogih medalja sa raznih takmičenja, volim doći u Tuzlu radi atraktivnih borbi koje se tu mogu vidjeti. Ove godine bio sam blizu medalji u konkurenciji kate i borbe, međutim to neće uticati na mene negativno, već ću se sljedeće takmičenje potruditi i nadam se osvojiti medalju.

20.Državnog prvenstva za djecu od 11 do 14 godina

U subotu, 16.02.2013.god. u organizaciji KS BiH i KK ”Sambon” Vogošća u Vogošći je održano 20.Državno prvenstvo za djecu od 11 do 14 godina starosti u katama (pojedinačno i ekipno) i u borbama pojedinačno.
Na ovom takmičenju učešće je uzelo preko 700 takmičara iz 69 klubova sa područja cijele BiH.
Karate klub ”Bugojno” nastupao je sa 7 takmičara: Cetin Ema (14god.), Maglić Emina (14god.), Ugarak Amina (14god.), Kaharević Amna (12god.), Maglić Amar (12god.), Ljubunčić Armin (12god.) i Tihak Adin (11god.) i ostvario zapažen rezultat:
– 3.mjesto – kate ekipno ( 11-12 godina) – nastupali: Maglić Amar, Ljubunčić Armin i Tihak Adin
– 3.mjesto – borbe (12godina -37 kg) – Kaharević Amna
– 3.mjesto – kate (11godina) – Tihak Adin

Karate klub ”Bugojno” uzeo je učešće i na 20.Državnom prvenstvu za seniore, koje je održano u Sarajevu, 24.02.2013.god. nastupali smo u katama ekipno u sastavu Kemal Hajdarević, Amer Gasal i Nedžad Vilajet. Takođe, naš takmičar Erdin Tihak, student prve godine mašinstva u Sarajevu, osvojio je treće mjesto u borbama -75 kg.

40. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i U-21

Selektori- treneri Kadetske, juniorske i “U-21” reprezentacije borbe i kate (M+Ž) izvršili izbor reprezentativaca za nastup na 40. Evropskom prvenstvu za juniore , kadete i „U-21“, Konya,Turska,06.-11.02.2013.godine.
Kadetsku reprezentaciju u katama će prestavljati takmičar KK ”Bugojno” Eldar Tihak, koji je na 19. Državnom prvenstvu u Mostaru osvojio prvo mjesto.

22.GRAND PRIX CROATIA – Samobor

U subotu i nedjelju, hackedfreegames.com 19-20.01.2013.god. u organizaciji KK ”Samobor” u Samoboru, R.Hrvatska održan je 22.GRAND PRIX CROATIA.
Na ovom takmičenju učešće je uzelo 19 država sa preko 1000 takmičara.
Za KK ”Bugojno” nastupali su: Ilhana Dizdar, Amila Kaharević, Eldar Tihak, Kemal Hajdarević, Nedžad Vilajet i Amer Gasal.
Obzirom da je ovo za mnoge države izborno ili kontrolno takmičenje, za prestojeće EP koje će se održati u Turskoj na turniru su bili prisutni najbolji takmičari u kadetskoj, junioskoj i U-21 kategoriji.
Najbliža da osvoji medalju bila je Amila Kaharević koja je u kategoriji juniorke (– 59 kg) izgubila u borbi za treće mjesto od Ukrainske reprezentativke, dok su ostali takmičari nakon jedne ili dvije pobjede završili svoje takmičenje.

IZBOR SPORTISTE BUGOJNA ZA 2012. GODINU

U petak, 25.01.2013.godini u Kristalnoj sali Općine Bugojno održana Manifestacija „Izbor sportiste Bugojna za 2012. godinu“.
Najuspješniji sportista za 2012.godinu je:
Erdin Tihak, majstor karatea 2.DAN – Student mašinskog fakulteta u Sarajevu
Najuspješniji klub za 2012.godinu je:
Karate kluba ”Bugojno”
Najuspješniji kadet za 2012.godinu je:
Eldar Tihak, 1.kyu (smeđi pojas)
Eldar će braniti boje Kadetske karate reprezentacije Bosne i Hercegovine na 40.EVROPSKOM PRVENSTVU- Konya, Turska 2013.god.
Ispred našeg kluba u Izboru sportiste grada bili su još nominirani:
– Dizdar Ilhana – u konkurenciji juniorki
– Nedžad Vilajet – u konkurenciji juniora
– Samir Hozić – u konkurenciji trenera

Komentari

komentar

Contact Form Powered By : XYZScripts.com