Karate klub ''BUGOJNO'' Bugojno
Rezultati kluba u 2014TakmičenjaVijesti

Karate klub Bugojno uspješan na 9. Otvorenom izbornom turniru “Ilidža 2014”

U organizaciji Karate kluba ”Champion” Ilidža i Karate Saveza BiH u subotu i nedjelju,08-09.03.2014.god. je održano 9. Otvoreno prvenstvo u karateu “Ilidža 2014”. Učešće na ovom internacionalnom takmičenju je uzelo oko 1100 takmičara iz 85 različitih klubova. Pored Bosne i Hercegovine takmičili su se karatisti iz zemalja okruženja.Karate klub Bugojno (1)

Za takmičare iz Bosne i Hercegovine ovaj turnir je bio izborni u dječijim i seniorskim kategorijama.

Karate klub Bugojno je na ovom takmičenju nastupio sa 14 takmičara u dječijim i kadetskim kategorijama i to: Adin Tihak i Armin Ljubunčić, koji su se takmičili i u katama i u borbama, te Dlakić Amna, Dževahirić Azra, Amina Spahić, Azra Đevahirić, Amna Dlakić, Adela Memić, Amna Kaharević, Belmin Čaušević, Dženan Ćeso, Amina Ugarak, Emina Maglić, Amar Maglić, Ema Cetin, Eldar Tihak koji su se takmičili u borbama.Karate klub Bugojno (3)

Na ovom takmičenju medaljama su se okitili Adin Tihak i Amna Dlakić. Adin Tihak je osvojio 2. mjesto u katama gdje je za 1. mjesto izgubio od makedonskog prestavnika koji je dvostruki prvak Balkana.  Amna Dlakić je osvojila 3. mjesto u borbama.

Za medalju su izgubili sljedeći takmičari: Armin Ljubinčić (u katama i borbama), Azra Dževahirić, Dženana Ćeso, Eldar Tihak.

Obzirom da su na ovom takmičenju učestvovali samo najbolji karatisti BiH i regiona, KK Bugojno je prilično zadovoljan rezultatom, ali svakako ostaje mjesta za napredak i dokazivanje na sljedećim turnirima.

Treneri na izbornom turniru bili su Samir Hozić i Amila Kaharević.Karate klub Bugojno (4) Karate klub Bugojno (5) Karate klub Bugojno (6) Karate klub Bugojno (7) Karate klub Bugojno (8) Karate klub Bugojno (9) Karate klub Bugojno (10) Karate klub Bugojno (11) Karate klub Bugojno (12) Karate klub Bugojno (13) Karate klub Bugojno (14)

Karate klub B U G O J N O

Komentari

komentar