20.Jubilarni Bugojno Open – Dani Ajvatovice 2018

U sklopu 508. Dana Ajvatovice 2018. u subotu 02.06. održan je 20.Bugojno Open – Dani Ajvatovice 2018. Na jubliarnom 20.Bugojno Openu učešće je uzelo 390 takmičara iz 37 klubova.

Klubovi učesnici na turniru su : KK ”Gazija” Mostar, KK”Holiday” Goražde, KK”Iskra” Bugojno, KBS”Reflex” Donji Vakuf,KK”Tuzla Simbra”Tuzla, KK”Zmaj” Gradačac, KK”Baščaršija” Sarajevo, KK”Bihać” Bihać, KK”Bjelopoljac” Mostar, KK”Bosna” Kalesija, KK”Bošnjak”Konjic,KK”Bunkai” Busovača, KK”Champion” Ilidža, KK”Dalmacija” Split, KK”Do” Tuzla, KK”Empi” Prozor – Rama, KK’Futura” Bugojno, KK”Gazija” Jablanica , KK”Jion Peb” Bihać, KK”Ključ” Ključ, KK”Kumite” Sarajevo, KK”Master” Bugojno, KK”Mladost” Vitez, KK”Novi Grad” Sarajevo, KK”Orhideja” Novi Travnik, KK”Rašid Buća” Ilijaš, KK”Ryuu” Sarajevo, KK”Sloga” Gornji Vakuf – Uskoplje, KK”Student” Mostar, ”Travnik” Travnik, KK”Uskopljak” Gornji Vakuf – Uskoplje,KK”Vezir” Travnik , KK”Vlašić” Turbe, KK”Kumite” Jajce , SKK ”Neretva” Mostar, KK”Wankan” Gornji Vakuf – Uskoplje i domaćin KK ”Bugojno”.

U ime Organizacionog odbora 20. Bugojno OPEN – Ajvatovica 2018, prof. i predsjednik KK”Bugojno” Rašid Tihak poželio je dobrodošlicu gostima i zahvalio se učesnicima što su uveličali tradicionalni turnir 20-ti po redu jubilej.

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što imam priliku u ime organizacionog odbora manifestacije Ajvatovica zahvaliti se svima vama koji ste došli i podržali ovaj turnir. Čestitam organizatoru KK ”Bugojno” na veoma uspješnoj organizaciji na čelu sa gospodinom Rašidom Tihak, također bi se zahvalio i načelniku općine Bugojno gospodinu Hasanu Ajkuniću na podršci svih ovih godina u organizaciji ovog turnira rekao je Dževdet Šošić, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku.

Želim da se zahvalim svim klubovima koji su došli u Bugojno da podrže ovaj turnir, a posebno bi se zahvalio učesnicima koji su došli iz Republike Hrvatske. Historiju karate sporta u BiH pišemo ovdje na ovom turniru već 20 godina. Iskoristio bi ovu priliku da vas sve pozovem na promociju monografije Bugojno Opena – Dani Ajvatovice koja će se održati u Augustu. Rekao je načelnik općine i predsjednik organizacionog odbora 20.Bugojno Opena gospodin Hasan Ajkunić.

Vrhovni sudija turnira bio je Jasmin Gogić,a na ovom takmičenju između ostalih sudio je i svjetski sudija iz Austrije, naš Bugojanac Senad Palačkić.

Delegat takmičenja bio je Ivan Soldo.

Najbrojniji karate klub na turniru bio je Karate klub ”Champion” Ilidža

Organizator turnira uručio je priznanja i zahvalnice onima koji su pomagali i učestvovali na dosadašnjim turnirima. Plakete i priznanja dobili su :

Institucije karatea: Karate savez SBK/KBS , Karate savez F BIH, Karate savez BIH.

Domaćin KK”Bugojno” nije zaboravio ljude koji su na bilo koji način pomagali organizaciju turnira,a koji više nisu s nama, POSTHUMNA priznanja dodijeljena su :

– Dr. Mustafa Strukar (načelnik općine Bugojno)

– Arif Magrdžija (načelnik općine D.Vakuf)

– Hajrudin Hozić,prof. (član OO prvog turnira)

– Šahbaz Zekotić (član UO KS BIH i dugogodišnji prijatelj kluba)

– Abid Karadža (direktor Mlinpeka i sponzor turnira)

– Husein Jusić (sponzor turnira)

– Mehmed Šeketa (fotograf turnira)

Uručena su i priznanja klubovima koji su redovno učestvovali na svim do sada održanim turnirima Bugojno opena – Dani Ajvatovice,a to su : KK”BIHAĆ”BIHAĆ, KK ”TZ-SIMBRA”TUZLA, KK”TRAVNIK”TRAVNIK , KK”BOŠNJAK”KONJIC , KK”NOVI GRAD”SARAJEVO.

Dodijeljena su i priznanja za pojedince koji su dali svoj doprinos u organizaciji dosadašnjih turnira a to su :

Ajkunić Hasan, Helez Zukan, Kurbegović Nadir, Ćišić Edin, Mašetić Senad, Ibrahimović Dževad, Huskić Adem, Ždralović Jakub, Šupić Edin, Mešan Osman.

Također priznanja su uručena i sponzorima ovogodišnjeg turnira :

Generalni sponzor : Općina Bugojno

Sponzori : muftijstvo Travnik, Ministarstvo obrazovanja,nauke,kulture i sporta,rudnici Gračanica, BH Telecom, Polycommerce Bugojno, ZZ Poljoprodukt, stolarija BOR, GRAWE osiguranje, Sekuritas agencija.

Medijski pokrovitelj : JP RTV Bugojno, Portal BUG.BA, Online karate magazin e-karma.ba, portal bugojno-danas.info

Najuspješniji klub na turniru bio je domaćin karate klub ”Bugojno” sa osvojenih 7 zlatnih 9 srebrenih i 13 bronzanih medalja. Pehar za osvojeno prvo mjesto i novčanu nagradu domaćin je prepustio drugoplasiranoj ekipi KK”Master”Bugojno koja je osvojila 8 zlatnih , 5 srebrenih i 8 bronzanih medalja, dok je 3.mjesto u generalnom plasmanu osvojio KK ”Sloga” Gornji Vakuf – Uskoplje.

Najuspješniji takmičar 20.Bugojno Opena 2018 bio je Armin Ljubunčić iz KK”Bugojno” sa osvojene 2 zlatne i 1 srebrenom medaljom, a za najuspješniju takmičarku turnira proglašena je Sureja Pilav iz KK”Reflex”Donji Vakuf.

Karate Klub Sloga Karate Klub Novi Grad Sarajevo Karate klub "DO" Tuzla Karate klub "Baščaršija" Sarajevo Wankan Karate…

Gepostet von Karate klub "BUGOJNO" Bugojno am Dienstag, 5. Juni 2018