Erdin Tihak na okupljanju reprezentacije BiH

U Prozor-Rami (06.04.) održano je okupljanje seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine u sklopu kojeg je održan trening meč reprezentacije.

Na pomenutom meču nastupio je takmičar K.K. “Kumite” Sarajevo  Erdin Tihak, koji je na osnovu svog dosadašnjeg rada i postignutih rezultata zaslužio poziv selektora Miroslava Klepića. Trening meč je održan u sklopu priprema pred nastup na E.P. u Finskom gradu Tampere. Prisutni su mogli uživati u izuzetno kvalitetnim i atraktivnim mečevima koji su prikazali najbolji karatisti Bosne i Hercegovine.

Našeg takmičara u toku ove sezone očekuje veliki broj nastupa za reprezentaciju BiH i za K.K.”Kumite” Sarajevo a prvi je već narednog vikenda u Srbiji, gdje će boje BiH braniti na takmičenju “Zlatni pojas Čačka” koji je jedan od najkvalitenijih turnira u regiji.

Erdin Tihak je višestruki šampion BiH u dječijoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u katama i borbama, također je kao reprezentativac Bosne i Hercegovine bio šampion Balkana i kao višegodišnji član K.K.”Bugojno” Bugojno bio mnogo puta nagrađivan od strane Sportskog saveza a za 2012. godinu proglašen je za najboljeg sportistu Bugojna.

Trenutno studira na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i trenira u K.K. “Kumite” pod stručnim nadzorom trenera Adisa Mešana koji je također kao takmičar K.K. “Bugojno” Bugojno bio višestruki prvak BiH, reprezentativac i najbolji sportista Bugojna za 2004. i 2008.godinu.Kumite - Erdin Tihak (1) Kumite - Erdin Tihak (2) Kumite - Erdin Tihak (3) Kumite - Erdin Tihak (4) Kumite - Erdin Tihak (5) Kumite - Erdin Tihak (6) Kumite - Erdin Tihak (7) Kumite - Erdin Tihak (8)

Komentari

komentar

Contact Form Powered By : XYZScripts.com