Karate klub ''BUGOJNO'' Bugojno
TakmičenjaVijesti

Karate klub Bugojno uspješan na turniru Rama open 2013

U subotu, 26.10. 2013. godine, održan je turnir u karate čiji je domaćin bio Karate klub “Empi” Prozor-Rama. Na takmičenju je učestvovalo preko 300 takmičara iz 33 različita kluba. Pored klubova iz Bosne i Hercegovine, učešće su također uzeli i iz susjedne nam Hrvatske.Karate klub Rama open (5)

Karate klub Bugojno je na ovom takmičenju učestvovao sa svoja 22 takmičara i ostvarili su vrlo zapaženi rezultat. Od 33 kluba koja su se takmičila, Karate klub Bugojno je zauzeo sedmo mjesto u ukupnom poretku, a sljedeći takmičari su osvojili medalje:

1. mjesto- Amna Kaharević, borbe

1. mjesto- Eldar Tihak, borbe

2. mjesto- Adela Memić, borbe

3. mjesto- Ema Cetin, kate

3. mjesto- Adin Tihak, kate

3. mjesto- Ajla Meštrovac, borbe

3. mjesto- Belma Manjgafić, borbe

3. mjesto- Senad Bevrnja, borbe

3. mjesto- Amila Kaharević, borbe .

Za 3. mjesto su izgubili: Adela Memić(kate), Azra Đevahirić(kate), Ajla Meštrovac(kate), Belma Manjgafić(kate), Imman Šupić(borbe), Ahmed Huseinbegović(kate), Ajdin Ugarak(borbe), Amina Spahić(kate i borbe),Arman Šečić(kate i borbe), Amna Dlakić(borbe), Dženan Ćeso(kate i borbe), Armin Ljubunčić(kate i brobe), Amar Maglić(kate i borbe), Ema Cetin(borbe), Miralem Helez(borbe), Amar Alić(kate i borbe).Karate klub Rama open (12)

Klub Bugojno je i više nego zadovoljan postignutim rezultatima obzirom da je mnogim našim takmičarima ovo bilo prvo takmičenje i poslužilo je kao sticanje iskustva za sljedeća takmičenja. Ovim smo samo pokazali kako smo zaista jedan od najboljih karate klubova i zato još jednom pozivamo sve mališane iz Bugojna da nam se priključe, da prije svega kroz igru i druženje steknu osnovne vještine karatea, a kasnije budu naši šampioni, kao što će to biti naše nove nade kluba, koje možda ovaj put, zbog nedostatka iskustva nisu uspjeli osvojiti medalju, ali na sljedećem takmičenju, mi smo sigurni da će to uspjeti, jer su pokazali zavidan talent.

Dođite i vidite zašto smo najbolji !

Amila Kaharević

Ilhana Dizdar

Komentari

komentar