Petak , 14 Decembar 2018
Brzi pregled

Jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva

Škola Karate kluba Bugojno broji oko 120 članova raznih uzrasta i zvanja. Treninzi se obavljaju po grupama, a svaka grupa ima svog trenera. Početničku grupu trenira Adin Čišić (majstor karatea crni pojas 1. Dan), žute pojaseve trenira Erdin Tihak (majstor karatea crni pojas 2. Dan), a orandž pojaseve trenira Haris Seferović (majstor karatea 1.Dan). Zelene pojaseve trenira Alija Pilav (majstor karatea 3. Dan), a tu je i Rašid Tihak, trener Karate kluba Bugojno, inače majstor karatea 5. Dan koji trenira smeđe i crne pojaseve.

Karate klub Bugojno prošle sedmice nastupao je na vrlo jakom karate turniru Ilidža Open, na kojem je nastupalo više od 1.000 takmičara iz 75 klubova. Eldar Tihak, jedan od članova KK Bugojno, na ovom takmičenju prvi put se takmičio kao kadet i  osvojio odlično drugo mjesto. Slavio je u pet borbi, a  šestu izgubio u finalu.
Idući vikend Karate klub Bugojno nastupit će na  ,,Karate kup Oslobođenja – Memorijal Salko Ćurić”, a nakon toga slijedi Banja Luka Open.
Svi ovi turniri biti će uvertira pred 14. Karate kup «Ajvatovica Open», koji će u julu biti održan u gradu Bugojnu. Na ovom karate kupu očekuje se veliki broj ekipa i takmičara i sigurno da će ovo biti veliki praznik za grad Bugojno.
Članovi koji se izdvajaju dobrim rezultatima u KK Bugojno su Adin Čišić, Erdin Tihak, Haris Seferović, Alija Pilav, Eldar Tihak i  Kemal Hajdarević, dok se od ženskih članica izdvajaju Arnela Merdžanić, Ema Cetin, Merima Čišić, Ilhana Dizdar, Amila Kaharević i  Aiša Čehaja.
Treninzi škole karatea održavaju se u Drugoj osnovnoj školi Bugojno utorkom, srijedom i četvrtkom (prva grupa 19:00 – 20:00 , a druga grupa od 20:00 – 21:00 sati).
Članovi KK Bugojno imaju i posebnu prostoriju koja je opremljenja svom opremom koja je potrebna za kvalitetan rad, a tu treniraju pred takmičenja.
Eldar Tihak se karateom bavi od svoje pete godine, već sedam godina. Trenutno nosi smeđi pojas i  jedan je od najtalentiranijih članova kluba.
,,Moji najbolji rezultati su četvrto mjesto na Balkanskom prvenstvu 2010. godine u Grčkoj, a ove godine sam nastupao na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori. Tu sam na katama prošao dva kruga i u četvrtfinalu izgubio od predstavnika Srbije rezultatom 3:2, a u borbama sam u trećem krugu poražen od predstavnika Makedonije rezultatom 1:o. Također bih izdvojio i nastup na Državnom prvenstvu gdje sam osvojio dva treća mjesta”, istakao je u razgovoru za naš portal talentirani karatista KK Bugojno. Erdin Tihak karateom se bavi već nekih 10 godina, a trenutno je majstor karatea, crni pojas 2.Dan.
,,Imao sam dosta dobrih rezultata, a izdvojio bih i to da sam višestruki državni prvak u borbama, a  bio sam i viceprvak Balkana. Nastupao sam kao kadet na Evropskom prvenstvu u Parizu i kao junior na Evropskom prvenstvu u Izmiru. Od ove godine sam ušao u seniorsku selekciju i sada nastupam u seniorskoj konkurenciji”, kaže Erdin.
Haris Seferović već 12 godina trenira karate, majstor je karatea i nosi crni pojas. Kao najbolje rezultate ističe drugo mjesto na državnom prvenstvu u Cazinu, te na Balkanskom prvenstvu od 5-8 mjesta.
,,Najdraži rezultati su mu u kate ekipno seniori. Sa svojim kolegama  sam osvojio dva prva mjesta, a ove godine samo bili drugi u Velikoj Kladuši. Za pola godine idem na fakultet u Sarajevo, a planovi za budućnost su da pređem u Karate klub Bosna gdje je trener Suad Ćupina, koji je i trener reprezentacije naše zemlje u karateu”, dodao je Seferović.
Adin Čišić karate trenira od pete godine i trenutno nosi crni pojas. Kao najbolje rezultate izdvaja prvo mjesto, odnosno prvak države u dječijoj kategoriji, te dva druga mjesta i jedno treće mjesto u istoj kategoriji.
,,Dva puta sam bio sa juniorskom ekipom na Državnom prvenstvu u katama prvi, te bih izdvojio na zadnjem prvenstvu sa seniorskom ekipom osvojeno prvo mjesto. Imao sam dva nastupa za reprezentaciju na Balkanskim prvenstvima, te sam osvajač mnogobrojnih medalja na turnirima u regionu. Trenutno sam pomoćni trener u KK Bugojno”, dodao je mladi karatista KK Bugojno.

(bug.ba)

Komentari

komentar

Scroll To Top
Contact Form Powered By : XYZScripts.com
Idi na alatnu traku

Bookmaker bet365 Bonus review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365.de review by ArtBetting.de

Bookmaker English BET365 review by ArtBetting.co.uk

Premium templates by www.bigtheme.net free download.